Foto-Anda Krauze

Karameļu krēms ar ogu ķīseli 0

Sastāvdaļas
• 250 ml saldā krējuma
• 60 g svaigā krēmsiera Rasa
• 3 ēdamkarotes pūdercukura
• citrona sula
• ogas ķīselim
• auzu pārslas

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 65
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Uz pannas uzber cukuru un karsē, līdz izveidojas karamele. Pielej daļu saldā krējuma, sajauc ar karamelizēto cukuru. Pannu noņem no uguns un saldo krējumu ar karamelizēto cukuru maisa tik ilgi, līdz cukurs izšķīdis.

100 g saldā krējuma saputo ar 3 ēdamkarotēm pūdercukura un nedaudz citrona sulas. Pievieno saldo krējumu, kas sajaukts ar karamelizēto cukuru, un iecilā krēmsieru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavo auzu pārslu griljāžu, ar ko rotāt krēmu, – auzu pārslas apcep cukurā, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg.

Ķīseli vāra no ogām, kādas garšo vai ir pieejamas (tagad – saldētās). Ķīselim pievieno cukuru, iebiezina ar kartupeļu cieti.

Ja krēms ir ļoti salds, tas labāk sader ar dzērveņu vai jāņogu ķīseli, savukārt maigas garšas krēmam piederēsies no avenēm, zemenēm vai mellenēm vārīts ķīselis.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.