Foto – Shutterstock

Karijs ar okru – ideāli garšo ar rīsiem 0

Sastāvdaļas
• 400 g okras pākstu
• 2 lieli tomāti
• 250 ml saldā krējuma
• 200 ml ūdens
• 50 ml augu eļļas
• sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• tējkarote sāls
• garšvielas:
• 1,5 tējkarotes svaiga sarīvēta ingvera
• tējkarote malta kumīna vai ķimeņu sēklu
• tējkarote malta koriandra
• pustējkarote maltu melno piparu
• pustējkarote kurkumas
• šķipsna asās paprikas

Beigu sākums? Avoti atklāj, ko Tramps darīs ar Krieviju, ja Putins noraidīs miera plānu
Kokteilis
2026. gada upuri: šīs zodiaka zīmes saņems skarbu mācību no likteņa
Uz Latvijas ceļiem tu būsi pasargāts: 8 visu laiku drošākie automašīnu modeļi
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Okras pākstis nomazgā un nogriež resno galu. Tomātus sagriež mazos gabaliņos, sīpolu nomazgā un sakapā, tāpat arī ķiploka daiviņas. Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, pēc tam pievieno ingveru, okru un tomātu gabaliņus. Ik pa laikam apmaisot, cep 8 minūtes. Pievieno garšvielas, sāli un samaisa. Pārlej ūdeni, saldo krējumu, uzliek vāku un sutina 20 minūtes. Labi garšo kopā ar rīsiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.