Publicitātes foto

Karstais ābolu pīrāgs ar saldējumu. Burvīga svētku recepte 0

Sastāvdaļas
4 āboli
200 g dzērveņu
200 g sviesta
300 g miltu
300 g brūnā cukura
300 g pekanriekstu
Kanēlis
Maltas krustnagliņas
Malts muskatrieksts
1 tējk. sāls
Saldējums pasniegšanai – vislabāk, ja tas ir vaniļas vai plombīra saldējums

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ˚C.
Cepamajā veidnē kārto 2/3 šķēlītes sagrieztu nemizotu ābolu, pārkaisa ar 150 g brūnā cukura un sviesta piciņām (1/3 daļu no paciņas), uzber pusi riekstu un dzērveņu.
Pārkaisa ar garšvielām. Uzliek pārējos ābolus.
Atlikušo cukuru, sviestu, sāli un miltus samīca ar pirkstiem un sadrupina uz āboliem.
Pārkaisa ar pārējiem riekstiem, dzērvenēm un garšvielām.
Cep krāsnī 30 minūtes, līdz virsiņa ir brūna.
Sadala porcijās un servē uz deserta šķīvjiem, uzliekot virsū vai blakus pīrāgam saldējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.