Publicitātes foto

Karstais ābolu pīrāgs ar saldējumu. Burvīga svētku recepte 0

Sastāvdaļas
4 āboli
200 g dzērveņu
200 g sviesta
300 g miltu
300 g brūnā cukura
300 g pekanriekstu
Kanēlis
Maltas krustnagliņas
Malts muskatrieksts
1 tējk. sāls
Saldējums pasniegšanai – vislabāk, ja tas ir vaniļas vai plombīra saldējums

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ārste brīdina par 5 pārtikas produktiem, kas palielina risku saslimt ar vēzi. Dažus no tiem lieto teju katrs
Kokteilis
Šodien pilnmēness Lauvas zīmē! Astrologi brīdina būt trakoti prātīgiem un nosauc 3 zodiaka zīmes, kurām gaidāmas lielas pārmaiņas
Krievi sāk atjēgties: beidzot saprotot, kas notiek, izcēlusies histērija: “Vai mums vēl vispār ir palikušas naftas pārstrādes rūpnīcas?”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ˚C.
Cepamajā veidnē kārto 2/3 šķēlītes sagrieztu nemizotu ābolu, pārkaisa ar 150 g brūnā cukura un sviesta piciņām (1/3 daļu no paciņas), uzber pusi riekstu un dzērveņu.
Pārkaisa ar garšvielām. Uzliek pārējos ābolus.
Atlikušo cukuru, sviestu, sāli un miltus samīca ar pirkstiem un sadrupina uz āboliem.
Pārkaisa ar pārējiem riekstiem, dzērvenēm un garšvielām.
Cep krāsnī 30 minūtes, līdz virsiņa ir brūna.
Sadala porcijās un servē uz deserta šķīvjiem, uzliekot virsū vai blakus pīrāgam saldējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.