Foto: Aija Geida

Karstais plūmju dzēriens 0

Sastāvdaļas
• 1 l plūmju kompota
• 0,6 l karsta ūdens
• 2 saldi āboli
• tējkarote malta kardamona
• ⅓ tējkarotes maltu krustnagliņu
• šķipsna malta koriandra

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Vesela rinda skolēnu pat ar izciliem eksāmenu rādītājiem nevienā skolā nav tikuši” – konkurss uz Rīgas skolu 10. klasēm kā “Bada spēles”
Noslēgusies telefonsaruna starp Krievijas diktatoru un ASV prezidentu. Putins paziņojis, ka…
“Bet ko var gaidīt no privātās iestādes endoskopista, kurš nekad neko nav vadījis, neko vairāk par ārsta sertifikātu nav ieguvis?” Sīviņš asi vēršas pret Abu Meri
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Plūmes izņem no kompota, pārgriež uz pusēm (ja augļi lieli, griež četrās daļās) un izņem kauliņus. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež kubiņos. Sīrupam no plūmju kompota pievieno verdošu ūdeni, maltu kardamonu, krustnagliņas un koriandru un uzkarsē. Karstumizturīgās glāzēs saliek ābolu un plūmju pusītes vai ceturtdaļas. Pārlej ar karsto sīrupu un uzreiz pasniedz.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.