Foto – Karīna Miezāja

Karstie banāni ar šokolādi un čili dziedātājas Lindas Leen gaumē 0

Brīvos brīžos dziedātāja Linda Leen labprāt gatavo ēst, īpaši tāpēc, ka zina – galdā tad būs veselīga maltīte. Savus tuvos cilvēkus viņa lutina gan ar gaļas un zivju, gan saldajiem ēdieniem. Receptes bieži vien atved no tālākiem un tuvākiem ceļojumiem. Gatavošanai bieži izmanto mammas audzētos dārzeņus, zaļumus, augļus un ogas. Vasarā no ogām gatavo lieliskus saldos ēdienus, ziemā šim nolūkam liek lietā saldētus labumus. Kad gribas sevi palutināt, Linda pagatavo kādu no saldajiem ēdieniem. Viņa teic – tie ir superviegli pagatavojami un absolūti negrēcīgi.

Reklāma
Reklāma

Karstie banāni ar šokolādi un čili

Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas (vienai porcijai) – divi diezgan gatavi banāni, 70% šokolāde, kaltēts, malts čili.

Pagatavošana.
Vislabāk šo saldo ēdienu gatavot ārā, piknikā. Tad banānus cep uz dzīvas uguns, novietotus uz grila restītes. Bet var cept arī cepeškrāsnī. Banānus ar visu mizu nomazgā, liek cepeškrāsnī un karsē, līdz tie kļuvuši tumši brūni, miziņa sāk sprēgāt un tek ārā sula. Izņem no cepeškrāsns, ar nazi iegriež visā garumā. Griezuma vietu nedaudz paver, iekaisa pavisam nedaudz kaltēta, malta čili, iesprauž vairākus 70% šokolādes gabaliņus. Pagaida pusminūti, līdz šokolāde izkususi, ņem tējkarotīti un bauda.

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto – Karīna Miezāja
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.