Foto-Gvido Kajons

Karstie dārzeņu salāti – pikanti un gardi 0

No dārzā izaugušajiem dārzeņiem – kartupeļiem, kabačiem un paprikas – var pagatavot pikantus un garšīgus karstos dārzeņu salātus. Šādus salātus var baudīt vasarā gan kā veselīgas vakariņas, gan kā piedevu kādam zivs vai gaļas ēdienam pusdienās. Salāti lieliski sader kopā arī ar ceptu siļķi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TESTS. Izvēlies vienu figūru un uzzini, ko tā var atklāt par tavām bērnības traumām
Kokteilis
Mielava koncerts pārsteidz! “No uzstāšanās pie okupantu pieminekļa līdz “nāvi krievu okupantiem!” ir ļoti patīkams progress”
“Nesaprotu, kā var tā izturēties pret savu māti.” Raimonda Paula mazmeita emocionāli reaģē uz populārās kafejnīcas “Rasols” slēgšanu
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 500 g jauno kartupeļu, viens neliels kabacis, divas nelielas paprikas, viena ķiploka galviņa, olīveļļa, dilles

Pagatavošana.

Neliela izmēra kartupeļus nomizo un izvāra. Kad gatavi, katru tupenīti sagriež trīs ripās. Aplīšos sagriež arī kabaci un abas paprikas. Apslaka ar olīveļļu un pievieno saspiestus ķiplokus. Samaisa un atstāj desmit minūtes marinēties. Pēc tam dārzeņus liek uz cepešpannas vai cepamajā traukā un cep 10 – 15 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā (ja izmanto nevārītus kartupeļus, cepšanas laiks ir apmēram 45 min). Galdā pasniedz, pārkaisītus ar dillēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.