Foto-Gvido Kajons

Karstie dārzeņu salāti – pikanti un gardi 0

No dārzā izaugušajiem dārzeņiem – kartupeļiem, kabačiem un paprikas – var pagatavot pikantus un garšīgus karstos dārzeņu salātus. Šādus salātus var baudīt vasarā gan kā veselīgas vakariņas, gan kā piedevu kādam zivs vai gaļas ēdienam pusdienās. Salāti lieliski sader kopā arī ar ceptu siļķi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Auns – melns, Lauva – balts: neveiksmīgākā krāsa katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tā uzņēmuma pagātnē ir zagts un zagts, un zagts, un zagts.” Vai Ukraina ir korumpētākā valsts Eiropā?
Kokteilis
Šajos 4 datumos piedzimst cilvēki ar augstu IQ: kuri numerologu vērtējumā ir tie gudrākie?
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 500 g jauno kartupeļu, viens neliels kabacis, divas nelielas paprikas, viena ķiploka galviņa, olīveļļa, dilles

Pagatavošana.

Neliela izmēra kartupeļus nomizo un izvāra. Kad gatavi, katru tupenīti sagriež trīs ripās. Aplīšos sagriež arī kabaci un abas paprikas. Apslaka ar olīveļļu un pievieno saspiestus ķiplokus. Samaisa un atstāj desmit minūtes marinēties. Pēc tam dārzeņus liek uz cepešpannas vai cepamajā traukā un cep 10 – 15 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā (ja izmanto nevārītus kartupeļus, cepšanas laiks ir apmēram 45 min). Galdā pasniedz, pārkaisītus ar dillēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.