Foto – Matīss Markovskis

Karstie speltas kviešu un spinātu salāti ar kazas sieru 0

Sastāvdaļas
* 100 g speltas kviešu
* 200 g spinātu
* 150 g ķiršu tomātu
* mazs sīpols
* ķiploka daiviņa
* timiāna zariņš
* 4 ēdamkarotes olīveļļas
* 120 g kazas siera
* sāls, pipari

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 15
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Speltas kviešus nakti mērcē ūdenī, tad vāra 15–25 minūtes.
Spinātus saplūkā vai sagriež smalkāk. Ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm. Sīpolu un ķiploku smalki sakapā. Timiāna lapiņas noplūc (kātiņu neizmanto).
Pannā vai seklā katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Ieber sīpolu, ķiploku un cep, līdz zeltaini. Uzreiz pieber arī timiānu. Tad pievieno ķiršu tomātus un cep pāris minūšu, līdz tie sāk nedaudz suloties. Turpat pievieno uzvārītos kviešus un pakarsē. Pievieno spinātus, kazas sieru, sāli, piparus un visu samaisa. Uz uguns vairs neliek, lai spināti nesaplaktu.

Ja spināti ir lieli, lapas sagriež mazākos gabalos, bet jaunās spinātu lapiņas atstāj veselas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.