Foto-say7.info

Kārtainā mīklā cepta zivtiņa 0

Nav nosakāms, kas šajā receptē ir garšīgāks – zivs vai saceptā mīkla. Zivs izdodas neparasti maiga, savukārt mīkla piesūcas ar zivs un laima aromātu un izcepas vienreizēji kraukšķīga un ļoti garšīga.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Šajā receptē var izmantot arī zivs fileju, tomēr labāk sanāk ar veselu zivi, vēlams, lai tā būtu mazāk asakaina.

Sastāvdaļas – 500 g (jeb 2 vidējas) zivis (plaudis, asaris, forele), 500 g kārtainās mīklas (var izmantot arī rauga mīklu), 1 liels sīpols, 1 ola, sezama sēklas, laims vai citrons, sāls, pipari.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpolu sagriež pusriņķos. Olu trauciņā sakuļ.

Mīklu sadala 2 daļās, katru daļu izrullē.

Mīklai pa vidu liek sīpolus, virsū uzliek notīrītu un izķidātu zivi.

Zivi pārkaisa ar sāli un pipariem, pārslaka ar laima vai citrona sulu.

Uz zivs virsū arī uzliek sagrieztos sīpolus.

Zivi ietin mīklā, veidojot garenu kukulīti, un maliņas kārtīgi aiztaisa ciet.

Cepešpannā ieklāj cepampapīru, virsū liek sagatavotos kukulīšus.

Pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar sezama sēkliņām.

Cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī apmēram 45 – 50 minūtes.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.