Praktiski
Receptes

Kartupeļu sacepums ar speķi0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 8 kartupeļi
• 200 g žāvēta speķa
• 100 g Krievijas siera
• Sīpols
• Ola
• Tējkarote sāls
• ½ tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana.
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves, nolej lieko sulu. Sakuļ olu, pievienojot sāli un maltus melnos piparus. Speķi sagriež mazos gabaliņos.

Ietaukotā veidnē kārto rīvētos kartupeļus, speķi, tad atkal kartupeļus. Pārlej ar sakulto olu un cep +200 °C aptuveni 40 minūtes.

Sacepums no svaigiem, rīvētiem kartupeļiem garšo pavisam citādi nekā no vārītiem. Bet, ja gatavošanai izmanto lielas un biezas svaiga kartupeļa šķēles, tās var neizcepties.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

LE
LETA
Sports
VIDEO. Mairis Briedis Latvijai sagādā īstus svētkus: pēc 12 raundu cīņas uzvar kubieti un kļūst par pasaules čempionu 8
4 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Armēnijā sācies karš: ievainoti un miruši arī civilie iedzīvotāji, izsludināts karastāvoklis
1 stunda
AK
Aija Kaukule
Kultūra
“Mēs esam atraduši labu veidu, kā karot, bet kā sarunāties, īsti ne.” Saruna ar režisoru Valteru Sīli
Intervija 3 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Komisku starpgadījumu tiešajā televīzijas ēterā “sarīko” infektologs Uga Dumpis
2 stundas
AT
Andris Tiļļa
Praktiski
FOTO. Aktieris Kaspars Gods ar draugu un kolēģu atbalstu iekārtojis mājokli: kādreiz te bija bērnudārza grausts, tagad – mīlīga muižiņa
52 minūtes