Foto: Aija Geida

Kartupeļu sacepums ar speķi 0

Sastāvdaļas
• 8 kartupeļi
• 200 g žāvēta speķa
• 100 g Krievijas siera
• Sīpols
• Ola
• Tējkarote sāls
• ½ tējkarotes maltu melno piparu

Veselam
Ko nedrīkst lietot kopā ar kafiju: pētnieki izceļ piecus bīstamus pārtikas produktus
Kokteilis
Numerologi nopludinājuši laimīgo sarakstu: šajos četros datumos dzimušajiem Ugunīgā Zirga gads būs neprātīgi veiksmīgs
“Notiek kaut kas nepatīkams” – Polija izslēgta no miera sarunām Londonā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves, nolej lieko sulu. Sakuļ olu, pievienojot sāli un maltus melnos piparus. Speķi sagriež mazos gabaliņos.

Ietaukotā veidnē kārto rīvētos kartupeļus, speķi, tad atkal kartupeļus. Pārlej ar sakulto olu un cep +200 °C aptuveni 40 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sacepums no svaigiem, rīvētiem kartupeļiem garšo pavisam citādi nekā no vārītiem. Bet, ja gatavošanai izmanto lielas un biezas svaiga kartupeļa šķēles, tās var neizcepties.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.