Foto – Shutterstock

1.–3. jūlijs. Augļu dienas. 0

Līdz pat 3. jūlija priekšpusdienai piemērots laiks vākt un pārstrādāt zemenes un saldos ķiršus. Ķiršu kokiem vienlaikus var izgriezt zarus, retinot vainagu, kā arī pazemināt saldo ķiršu augumu. Ja ienākušās upenes, arī tās vāc un pārstrādā. Vīnogulājiem, kuri tagad beidz ziedēt, izgriež vai saīsina liekos dzinumus, kas neražos. Pie resnākiem vīnogulāju dzinumiem piesien pudeles ar rūgstošu šķidrumu lapseņu izķeršanai. Ja ir karsts un sauss laiks, vīnogulāji var inficēties ar īsto miltrasu. To var ierobežot, vīnogulājus apputinot ar sēru. Savukārt, ja laiks ir vēss un mitrs, var izplatīties neīstā miltrasa. Tad steigšus jāmiglo ar Bordo šķidrumu. Tomātiem izlauž pazarītes, tomātiem un gurķiem veic nepieciešamo kopšanu un veidošanu, novāc ražu, to skābē un konservē. Vāc sezonas ārstniecības augus.

Reklāma
Reklāma

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.