Kas ir sīrupa cukurs? 0

Sīrupa cukurs, kā uz paciņas rakstīts, ir papildināts ar pektināzi (enzīmu), kas šķeļ pektīnu, atbrīvo to no miziņām un biezumiem. Tādējādi sīrupa ir vairāk. Vēl cukuram klāt ir nedaudz citronskābes, kas, pirmkārt, ļauj izvilkt aromātus no zaļajiem augiem, lapām, ziediem, otrkārt, balansē sīrupa garšu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Bet jāņem vērā, ka, ar Sīrupa cukuru gatavojot, tas ogām jāpievieno nevis verdošā šķidrumā, bet siltā. Tas tāpēc, ka citādi pektināze iet bojā. Savukārt, kad sīrups gatavs un pektināze savu padarījusi, pirms liešanas pudelēs sīrups obligāti jāuzvāra, lai iznīdētu visas baktērijas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.