Kas ir sīrupa cukurs? 0

Sīrupa cukurs, kā uz paciņas rakstīts, ir papildināts ar pektināzi (enzīmu), kas šķeļ pektīnu, atbrīvo to no miziņām un biezumiem. Tādējādi sīrupa ir vairāk. Vēl cukuram klāt ir nedaudz citronskābes, kas, pirmkārt, ļauj izvilkt aromātus no zaļajiem augiem, lapām, ziediem, otrkārt, balansē sīrupa garšu.

Reklāma
Reklāma
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā 134
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
Brīdina par iespējamu katastrofu: Eiropu klusi iekaro “supermonstru” armija, kas posta ceļus un elektroapgādi
Lasīt citas ziņas

Bet jāņem vērā, ka, ar Sīrupa cukuru gatavojot, tas ogām jāpievieno nevis verdošā šķidrumā, bet siltā. Tas tāpēc, ka citādi pektināze iet bojā. Savukārt, kad sīrups gatavs un pektināze savu padarījusi, pirms liešanas pudelēs sīrups obligāti jāuzvāra, lai iznīdētu visas baktērijas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.