Ieva Segliņa
Ieva Segliņa
Foto – Timurs Subhankulovs

– Ko vajadzētu izdarīt cilvēkam mūsdienās, lai tauta viņu atcerētos uz mūžiem? Vai tas vispār iespējams? 0


– Ja tas nav pragmatiski izvirzīts mērķis, tad jā…. Bet to nevar izdomāt. Tā var notikt, ja cilvēks dara savu lietu un no sirds tai tic. Ir taču aktieri, kuri visu mūžu to vien darīja kā spēlēja uz skatuves un ar savām lomām palikuši tautas neizdzēšamā atmiņā… Žannas kontekstā daudzi apskauž cilvēku, kurš no sirds tic, kuram ir mērķis bez rezerves variantiem, bet ar skaidru ticību savam ceļam. Apskauž cilvēkus, kuriem piemīt tāda sirds tīrība. Tā ir liela laime, ja dzīvē dari, ko izjūti kā tev lemtu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
Zviedrijas policija atklāj, par ko tiks izvirzītas apsūdzības no Eirovīzijas diskvalificētajam Nīderlandes māksliniekam 33
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 92
Lasīt citas ziņas

– Kādus atpazīstamus, prototipam līdzīgus vaibstus Žannas tēlā, protams, var nemeklēt…

– Ir tik daudz priekšstatu, kāda viņa būtu varējusi būt, bet nekā konkrēta. Kaut kādi sīkumi, ko meklējām arī kostīmos. Manā priekšstatā, piemēram, Lotringas jaunava ir pilnīga tumšmate, bet kostīmu mākslinieces acu priekšā nostājas kā blondīne. Kādam Žanna ir slima, vājprāte, kādam – svētā.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Leģenda vēsta, ka Žannas sirdi uguns nav skārusi…

– Tas arī ir pārdomu vērts – cilvēki izveido brīnumu, grib tam ticēt un tikpat viegli paši to sagrauj, nomet zemē un samīda. Man, piemēram, bija nesaprotama daudzu attieksme pret “Prāta vētru”, ko visi it kā tā mīlam, bet, tikko mūziķi kādu soli paspēra sānis, uzreiz – virsū mēslu kaudze! Lasot interneta komentārus, biju šokēta. Izšļākt indi, īpaši virtuālajā vidē, ir tik apbrīnojami viegli, bet izdarīt ko labu – tur taču vajag piepūli. Nevis mēģināt saprast, bet uzreiz nonievāt, nonicināt, iznīcināt… Biju satriekta: kā, kāpēc?

– Vai runa par “Prāta vētras” piedalīšanos festivālā Maskavā?

– Es arī esmu no tiem laikam jau naivajiem, kas tic mākslas pasaulei un tās spējai sēt labo. Jā, jā, politiku no mākslas nevarot atdalīt, bet es šīs jomas tomēr atdalu. Varbūt tāpēc, ka esmu bijusi saistīta arī ar Maskavu, Krieviju, esmu tur dzīvojusi un četrus gadus Maskavas Dailes teātra studijā apguvusi aktiermeistarību. Esmu iepazinusi bezgala inteliģentus, sirdsgudrus, ģeniālus cilvēkus, kuri, protams, interesējas par politiku, taču viņi nav no politikāņu aprindām.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.