Foto – Anda Krauze

Kefīrā marinēts cūkgaļas iesmiņš ar raganu putru. Kurzemnieku ēdiens 0

Sastāvdaļas
• cauraudzītis
• miniburkāniņi
• cūkas fileja

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Lasīt citas ziņas

Marinādei
• kefīrs
• pipari
• cukurs
• sāls
• sīpoli

Putrai
• miežu putraimi
• kartupeļi
• piens

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Cūkas fileju sagriež gabaliņos un liek marinādē, kas pagatavota no kefīra, pipariem, cukura, sāls un ripās sagrieztiem sīpoliem. Ievieto ledusskapī uz 10–12 stundām. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes grila režīmā. Ja nav plīts ar šādu režīmu, marinētos cūkas filejas gabaliņus vispirms apbrūnina uz pannas, tad turpina cept cepeškrāsnī 15 minūtes.
Miežu putraimus noskalo un vāra aptuveni 15 minūtes, līdz putraimi sāk piebriest. Tad putru liek ietaukotā veidnē, pierīvē kartupeļus, pārklāj veidnei foliju un 45 minūtes cep cepeškrāsnī +160 °C. Kad putra gandrīz gatava, pielej pienu. Ja putru gribas treknāku, piena vietā pievieno saldo krējumu. Pasniedz ar saceptu cauraudzīti un medū glazētiem miniburkāniņiem.
Gaļu nedrīkst pārcept, jo tad tā kļūst sausa. Lai noteiktu gaļas gatavības pakāpi, iedur nazi. Ja iegriezuma vietā parādās dzidra suliņa, jābeidz cept.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.