Ieva Kundziņa
Ieva Kundziņa
Foto – Anda Krauze

“Man kostīmu laikošana riebjas!” 0


Bieži vien aktieriem ļoti nepatīk laikot kostīmus. Un es viņus labi saprotu, arī man nepatīk uzlaikot drēbes. Kad teātrī pie ziņojuma dēļa esmu uzlikusi aicinājumu nākt uz laikošanu, aktieri man vēl speciāli ir jātvarsta. Ja es kādu gaidu pie vienas teātra izejas, viņš mierīgi aizmūk pa otru, lai tikai nebūtu jālaiko kostīms. Kāda gan patika vīrietim vilkt nost šņorkurpes un bikses… Arī dāmas mierīgi pasaka: šodien man nav garastāvokļa vai attiecīgās veļas. Velta Līne reiz ienāca kostīmu darbnīcā, nostājās kareivīgā pozā un paziņoja: man kostīmu laikošana riebjas!

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 10
Lasīt citas ziņas

Arī filmējoties aktieri nevēlas uzlaikot kostīmus. Spilgts piemērs – Eduards Pāvuls. Agrā rītā no Jūrmalas aktieri atved uz kinostudiju, lai es viņam varētu piemērīt kostīmu. Pāvuls ienāk kostīmu telpā, apsēžas, izstāsta kādu anekdoti un teic, ka neko mugurā nevilks, jo viņam negribas. Es mēģinu pārliecināt – ir taču jāuzlaiko un jāatrāda režisoram! Viņš jautā: vai tu domā, ka režisors no kostīmiem kaut ko saprot? Parādi man to kostīmu! Es parādu. Pāvuls saka: labi, filmā es to vilkšu, bet tagad nelaikošu. Tā mēs kādu brīdi pasēdējām, un Pāvulu aizveda atpakaļ uz Jūrmalu.

Īpaši atceros Rīgas Krievu drāmas teātra aktieri Alekseju Mihailovu. Viņš bija vienīgais vīriešu kārtas aktieris, kurš pēc tam, kad es viņu saģērbu izrādei, noskūpstīja man roku un pateica paldies!

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc izrādes “Mīļais melis” Dailes teātrī Olga Dreģe man uzdāvināja savu grāmatu ar skaistu ierakstu, savas varones Stellas Kempbelas vārdus – “Tu padarīji skaistāku manu saulrietu”. Noskatoties “Mīļo meli” ar Olgu Dreģi un Juri Strengu galvenajās lomās, daudzi manas paaudzes cilvēki saka: ai, es atceros, kāda bija Radziņa, kāds bija Sebris! Bet man patika tieši Dreģe un Strenga. Pirmkārt, viņi ir līdzīgāki atveidojamajiem prototipiem. Bernards Šovs bija ļoti kārns, absolūts veģetārietis. Un Stella nebija nekāda karaliene, viņas māte bija cirka dejotāja. Stella bija vienkāršs, dzīvelīgs sievišķis ar savu šarmu un visām savām izdarībām. Tāpēc man šķiet, ka Dreģe daudz labāk atbilst šim tipāžam.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.