Foto – Anda Krauze

Ķiploki virtuves interjerā 0

Pirms pāris gadiem draudzene no laukiem atveda varenu saišķi ar ķiplokiem garos kātos. Sākumā tos gribēju aplauzt un salikt grozā, bet tad pamanīju, cik skaisti izskatās baltie kāti ar galviņām.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Krievijā masveidā atceļ tradicionālās 9. maija parādes. Kas pēkšņi noticis?
Lasīt citas ziņas

Mana mākslinieciskā daba ņēma virsroku. Ķiplokus gluži kā puķes sakārtoju skaistās virtuves krūkās. Tie uzglabājas brīnišķīgi.

Visu gadu līdz nākamajai ražai lietoju ķiplociņus, pa vienam kātam izvelkot no krūzes, reizēm pa vienai daiviņai nošķinot no galviņas. Tikko vēl pabeidzu pagājušā gada ražu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tagad draugiem lūdzu, lai ķiplokus noteikti ved ar visiem kātiem. Mazliet notīru, sakārtoju.

Agrāk ķiploku galviņas liku gan grozā, gan ledusskapī, bet dažkārt jau ziemā nācās izmest, jo kaut kas tiem nepatika tādā glabāšanas režīmā.

Visa gada garumā patērēju pamatīgu saišķi spēcīgo garšaugu. Nevaru iedomāties gandrīz nevienu zupu, sakņu vai gaļas sautējumu un mērces bez īsi pirms gatavošanas beigām pievienotiem ķiplokiem, kas ēdiena garšas buķeti padara vēl aromātiskāku. Protams, arī veselīgāku.

Un galu galā tie rotā virtuves interjeru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.