Foto – LETA

Ķiploku eļļa 0

Lai uzlietu ķiplokiem eļļu, vai tā ir jāuzkarsē? Līdz cik grādiem?
 N. Banka Iecavā

Reklāma
Reklāma

 

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Krievijas “lācis” Putins asina nagus, lai sagrābtu arvien vairāk Eiropas uzņēmumu
Lasīt citas ziņas

Lai no ķiplokiem pagatavotu eļļu, tā nav jāuzkarsē. Svarīgi izvēlēties labas kvalitātes eļļu, lai tai nebūtu specifiskas piegaršas. Uz puslitru eļļas ņem vidēji 5 svaigas ķiploku daiviņas. Tās nomizo un pārgriež uz pusēm, lai eļļā ātrāk nonāktu ārstnieciskās un aromātiskās vielas. Var pievienot kādu bazilika zariņu vai citu garšaugu, eļļai būs vairāk garšu un smaržu. Ja vēlas stiprāku, daiviņas var saspaidīt, bet tad eļļa būs ļoti asa, ar spēcīgu aromātu. Ļauj tai vismaz divas dienas nostāvēties, un tad lieto.

No ķiplokiem var pagatavot arī gardu pastu. Ņem 100 gramus ķiploku un katru daiviņu sagriež trīs daļās. Tās saber blendera traukā un uzlej 150 g olīveļļas, pieliek ½ tējkaroti sāls un blendē, līdz izveidojas viendabīga pasta. Lai iznāktu aromātiskāka, var pievienot 3 piparmētru lapiņas, vienu pētersīļa zariņu un 4 lielas bazilika lapiņas. Saliek mazās burciņās un glabā ledusskapī. Var lietot tāpat kā maltus mārrutkus un sinepes.

 

Svarīgi

CITI ŠOBRĪD LASA

Ķiplokus nedrīkst lietot cilvēki ar gremošanas orgānu saslimšanām – kuņģa, zarnu, aizkuņģa dziedzera un aknu slimībām.

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.