Foto-Aija Geida

Ķiploku trīsstūrīši – gardi kraukšķi 0

Sastāvdaļas – 200 g kviešu miltu, 1 ēdamkarote kviešu kliju, ½ ēdamkarotes augu eļļas, ½ tējkarotes sāls, 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas, 70 – 90 g ūdens.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Receptes
Kuru zivi nedrīkst ēst kopā ar ādu: eksperts nosauc sugas un brīdina par sekām
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Lasīt citas ziņas

Kviešu miltus sajauc ar klijām un maisījumā ieberž eļļu. Ķiplokus smalki sakapā un pievieno miltiem. Pieliek sāli. Pamazām lej ūdeni un mīca mīklu. Atkarībā no miltu kvalitātes vajadzīgā ūdens daudzums var atšķirties. Mīca, līdz mīkla ir elastīga un viendabīga. Noliek uz 5 – 10 minūtēm atpūsties. Tikmēr pannā uzkarsē eļļu aptuveni centimetra slānī. Mīklu izrullē 2 – 3 milimetru biezumā, sagriež kvadrātos, tos pēc tam trīsstūros un liek eļļā. Izcepas ļoti āri, jāuzmana, lai nepiedeg. Ar papīra virtuves dvieli noslauka lieko eļļu. Garšo kā tortiljas čipsi, pat vēl kraukšķīgāk un aromātiskāk. Ja gribas vairāk asuma, izceptos kraukšķus var pārslacināt ar saspiestu ķiploka daiviņu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.