Foto – Fotolia

Pilngraudu pasta ķirbju-siera mērcē 0

Sastāvdaļas (4-6 personām)
1 sviesta ķirbis (500 – 600 g), nomizots un sagriezts mazos gabaliņos
2 ķiploka daiviņas
1 neliels sīpols
rafinētā augu eļļa, cepšanai (olīveļļu, rapšu vai saulespuķu)
3-4 ēdk. krēmsiera (svaigā siera)
dažas šķēles cūkgaļas cauraudzīša
400 g pilngraudu pastas (jebkuras formas – spaghetti, penne u.c.)
muskatrieksts, sāls un melnie pipari
rīvēts parmezāna siers

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Cauraudzi sagriež mazos gabaliņos un apcep uz sausās pannas līdz gabaliņi ir kraukšķīgi. Noņem no pannas un liek uz papīra dvieļa (tas uzsūks liekas taukvielas).
Lielā pannā apcep sīpolus un ķiplokus, sagrieztus mazos gabaliņos, līdz dārzeņi ir zeltaini. Pievieno sagrieztu ķirbi, samaisa un apcep. Tad pielej nedaudz ūdens, pievieno sāli un piparus, pannai uzliek vāku un sautē, laiku pa laikam apmaisot, līdz ķirbis ir ļoti mīksts.
Lielā katlā uzvāri ūdeni un gatavo pastu (vāri 1 min mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma).
Apceptus dārzeņus kopā ar 1 glāzi ūdens, kurā tiek vārīta pasta, sablenderē viendabīgā, krēmīgā biezenī. Izlej biezeni atpakaļ pannā, pievieno krēmsieru un šķipsniņu malta muskatrieksta, uzvāri. Mērcē liek pastu, labi samaisi un patur uz uguns vēl kādu minūti.
Kārto pastu uz šķīvjiem, pārkaisot ar cauraudzi un parmezāna sieru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.