Foto – Matīss Markovskis

Ķirbja salāti ar apelsīniem, dzērvenēm un linsēklām 0

Sastāvdaļas
* 0,5 kg ķirbja
* 2 ēdamkarotes medus
* apelsīns
* ēdamkarote linsēklu eļļas
* dzērvenes
* saulespuķu sēklas

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 164
Lasīt citas ziņas

Ķirbi nomizo, sarīvē smalkās strēmelēs (līdzīgi kā burkānus korejiešu salātiem) un pievieno medu. Izspiež apelsīna sulu un pielej ķirbim. Visu aizdara ar linsēklu eļļu, kārtīgi sajauc, saspaida un atstāj uz piecām minūtēm, lai garšas savelkas. Pasniedzot uzbārsta dzērvenes un saulespuķu sēklas.

Var uzbārstīt sasmalcinātas linsēklas vai kaņepju sēklas, grauzdētas ķirbja sēklas. Ja izmanto ķirbju eļļu, rodas izteiktāka garša. Var iztikt vispār bez eļļas, pietiek ar ķirbja sulīgumu un apelsīna sulu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.