Foto – Matīss Markovskis

Ķirbja salāti ar apelsīniem, dzērvenēm un linsēklām 0

Sastāvdaļas
* 0,5 kg ķirbja
* 2 ēdamkarotes medus
* apelsīns
* ēdamkarote linsēklu eļļas
* dzērvenes
* saulespuķu sēklas

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Putinam steidzami nepieciešama ārstu palīdzība – šoreiz viss ir nopietni.” Eksperts par situāciju Kremļa bunkurā
Kokteilis
11 interesanti padomi, kas palīdzēs jums izskatīties jaunākiem, nekā patiesībā esat
TESTS. Vai tu spētu “izdzīvot” laukos? Tikai īsti laucinieki spēs atbildēt 100% pareizi
Lasīt citas ziņas

Ķirbi nomizo, sarīvē smalkās strēmelēs (līdzīgi kā burkānus korejiešu salātiem) un pievieno medu. Izspiež apelsīna sulu un pielej ķirbim. Visu aizdara ar linsēklu eļļu, kārtīgi sajauc, saspaida un atstāj uz piecām minūtēm, lai garšas savelkas. Pasniedzot uzbārsta dzērvenes un saulespuķu sēklas.

Var uzbārstīt sasmalcinātas linsēklas vai kaņepju sēklas, grauzdētas ķirbja sēklas. Ja izmanto ķirbju eļļu, rodas izteiktāka garša. Var iztikt vispār bez eļļas, pietiek ar ķirbja sulīgumu un apelsīna sulu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.