Ķirbju biezzupa ar ķiploku grauzdiņiem 1

Sastāvdaļas – ķirbis 1 kg, 300 g burkānu, 2 sīpoli, ingvera sakne, 1 tējk. sāls, 100 ml augu eļļas, 100 g saldā krējuma (10%), 200 g baltmaizes, 2 ķiploka daiviņas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Ķirbi, burkānu un sīpolu notīra un sagriež nelielos gabaliņos. Lielā pannā uzsilda 50 ml eļļas, tajā apcep sagrieztos dārzeņus, apmēram 10 minūtes. Pievieno litru karsta ūdens, sarīvētu ingvera sakni, sāli. Zem vāka vāra visus dārzeņus 10 – 15 minūtes, kamēr mīksti. Pannas saturu nedaudz atdzesē un pēc tam sablenderē biezenī. Pievieno saldo krējumu un atkal kārtīgi uzsilda zupu, bet nevāra.

Ķiploku notīra un sasmalcina ar ķiplokspiedi. Pielej 50 ml augu eļļas, samaisa ar ķiplokiem. Maizīti sagriež kubiciņos, pārlej ar sagatavoto ķiploku-eļļas maisījumu, ļautj iestāvēties 5 minūtes. Uz pannas apcep grauzdiņus līdz kraukšķīgai miziņai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zupu salej šķīvjos un pa virsu uzkaisa apceptos grauzdiņus. Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.