Foto-say7.info

Ķirbju kēksiņi – mīksti, maigi un aromātiski 0

Sastāvdaļas – 300 g nomizota ķirbja, 150 g sviesta, 150 g cukura, 3 olas, citrons, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 200– 250 g miltu. Pēc vēlēšanās var izmantot – glazūru, šokolādi, ķirbja sēklas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Katastrofa ir tuvu: Ukraina rekordlielā ātrumā iznīcina Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcas – 12 dienās apturētas piecas
Veselam
Veselīgai zarnu darbībai: 9 dzērieni, kas stiprina mikrobiomu un uzlabo gremošanu
Eiropieši pirmdien sēdēs aiz durvīm – situācija draudīga; Tramps dod mājienu, kurā pusē nostājies 122
Lasīt citas ziņas

Ķirbi sarīvē uz vidējas rīves. Ja veidojas daudz sulas, to nolej.

Citronam ar asu nazīti sagriež miziņu strēmelēs. Izspiež sulu no citrona (būs nepieciešams apmēram 50 ml sulas).

CITI ŠOBRĪD LASA

Bļodā sviestu saspaida kopā ar cukuru. Pievieno olas, visu samaisa.

Pievieno izspiesto citrona sulu, samaisa. Pievieno citrona miziņas, samaisa.

Pievieno sarīvēto ķirbi, visu kārtīgi samaisa.

Beigās pievieno cepamo pulveri un miltus, visu kārtīgi samaisa.

Mīklu liek formiņās (apmēram 2–3 cm augstumā). Cep 180 grādu karstumā 25–30 minūtes.

Gatavos kēksiņus var pārliet ar glazūru vai izkausētu šokolādi un pārkaisīt ar ķirbja sēklām.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.