Foto – Anda Krauze

Ķirbju krēmzupa ar dīgstiem 0

Sastāvdaļas
• ½ ķirbja
• 1 kabacis
• 200 g burkānu
• 1 sīpols
• 1–2 pastinaki
• 30 g svaiga ingvera
• 3 timiāna zariņi
• muskatrieksts
• 200–250 g saldā krējuma
• sviests
• gaļas vai dārzeņu buljons
• nedaudz ķirbju eļļas
• maizes grauzdiņi
• dīgsti

Reklāma
Reklāma
TV24
Tramps izvirza ultimātu Ukrainai: nekavējoties jāpārtrauc uguns esošajā frontes līnijā
“Es esmu tev līdzās…” 5 pazīmes, ka tavi mīļie no aizsaules joprojām ir tuvumā un sargā
Kokteilis
Dzīvo Rīgas centrā, bet šampūnam naudas nav: latviešu iemīļotais dziesminieks nonācis neapskaužamā situācijā 99
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kabaci un daļu ķirbja sagriež gabaliņos (ķirbi var nemizot, jo miza satur daudz ekstraktvielu, līdz ar to zupa būs aromātiskāka!) un 20 minūtes cep cepeškrāsnī +200 °C. Uzkarsētā katlā liek sviestu un apcep lielos gabalos sagrieztus burkānus, pastinakus (tie zupai piešķir bagātīgāku garšu) un sīpolus. Tad pievieno cepeškrāsnī cepto ķirbi un kabaci, pielej buljonu un vāra dārzeņus, līdz tie mīksti.

Pievieno saldo krējumu, uzkarsē, pēc tam dārzeņu masu sablendē un izberž caur sietu (to dara, ja ķirbis cepts ar visu mizu). Pasniedzot krēmzupu, uzrīvē nedaudz muskatrieksta, uzšļaksta mazliet ķirbju eļļas, pievieno maizes grauzdiņus un dīgstus. Ja vēlas, var pasniegt ar sieru vai garnelēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.