Ķirbju krēmzupa ar ingversakni 2

Autors: “Praktiski.lv”

Sastāvdaļas – 500 g ķirbja, 2 – 3 cm ingversaknes, 0,5 glāzes saldā krējuma, 3 ēdamkarotes olīveļļas, vidējs burkāns, sīpols, 500 ml ūdens vai dārzeņu buljona, sāls pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Un ko “Lidl”, “Maxima”, “Rimi”, “Senukai”? Iekasē tikai no tautas naudiņu,” pirms “Melnās piektdienas” latvieši atklāj vienu veikalu, kur jādodas iepirkties
Ukrainas iznīcinātājs, bombardē un bloķē okupantu ceļu uz karsto punktu; krievu pašnāvnieki spridzinātāji bezspēcīgi
Kokteilis
Hallo! Jā! Klausos!! Ar kādu vārdu tu atbildi uz telefona zvaniem? Izrādās, ka tas kaut ko pasaka par tavu raksturu 9
Lasīt citas ziņas

Sīpolu smalki sagriež. Sasmalcina ingveru. Katliņā uzsilda olīveļļu un apcep tajā sīpolu ar ingveru zeltaini brūnus.

Burkānu sagriež plānās ripiņās, liek katliņā pie sīpoliem un ingvera un nedaudz apcep visu. Pielej dažas karotes ūdens vai buljonu un sautē burkānus līdz gatavībai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos, liek katliņā, kur sautējas burkāns, un visu pārlej ar atlikušo ūdens daudzumu. Uzvāra, tad uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes.

Kad ķirbis ir gatavs, zupu rūpīgi sablenderē, ielej saldo krējumu, samaisa, pievieno sāli pēc garšas un vāra vēl pāris minūtes.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.