Foto: Aija Geida

Cepam paši. Ķirbju sēklu maize 0

Sastāvdaļas
• 220 g ķirbja masas
• 160 g brūnā cukura
• 250 g vidēji rupja maluma kviešu miltu
• 55 g sviesta
• 120 g sakapātu valriekstu
• 150 g ķirbja sēkliņu
• 1 liela ola
• 2 tējkarotes cepamā pulvera
• ⅔ tējkarotes malta kanēļa
• ½ tējkarotes malta muskatrieksta
• ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi izsutina, samaļ un samaisa ar olu, cukuru un pamīkstu sviestu. Atsevišķi sajauc miltus, cepamo pulveri, maltu muskatriekstu, kanēli, sāli. Abas masas sajauc kopā, izmaisa, pieliek sakapātus valriekstus un apgrauzdētas ķirbja sēkliņas. Taisnstūra veidnē cep +180 °C aptuveni stundu.

Maizīti desmit minūtes atdzesē un tikai tad izņem no veidnes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.