Foto-Valdis Semjonovs

Ķirbju zupa ar ceptiem puraviem un dzērvenēm
 0

SASTĀVDAĻAS (vienai porcijai) 150 g notīrīta muskata ķirbja, 30 ml saldā krējuma, 10 g purava, ½ tējkarotes svaigu dzērveņu (ar miziņu, saspaidītas).

Reklāma
Reklāma
Tik smagi “iegrābies” Putins nebija 25 gadus: tagad galvenais nepalaist šo iespēju garām
Mājas
Berzēšanās gar kājām, gulēšana virsū, astes kustināšana – iemācies saprast, ko kaķis tev šādi “saka”
Kokteilis
Darbs ir dzīves jēga!? Kurām zodiaka zīmēm visātrāk draud izdegšana, bet kuras ir “darbadrošas”? 1
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana. Ķirbi notīra, sagriež kubiņos, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz tas kļuvis mīksts. Tikmēr uz pannas, līdz kļuvis zeltaini brūns, apcep strēmelītēs sagrieztu puravu. Izvārīto ķirbi, lai iegūtu biezeni, sablendē vai izspiež caur sietu. Lej atpakaļ katlā, pievieno saldo krējumu, pēc garšas sāli un piparus. Pāris minūtes vēl pavāra. Virumu lej šķīvī, rotā ar ceptiem puraviem un dzērvenēm. Ja vēlas, var pievienot arī fetas siera gabaliņus.

Recepti piedāvā restorāna “Lāsīte” pavārs Artūrs Vīksna.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.