Foto-Aija Geida

Ķirbju zupa ar muskatriekstu un grauzdiņiem 0

Sastāvdaļas – 500 g sviesta–riekstu ķirbja, 1 sīpols, ½ purava kāta, 2 ēdamkarotes olīveļļas, 200 ml saldā krējuma, 250 ml buljona, 200 g maizes, ķiploka daiviņa, ½ tējkarotes maltu melno piparu, ½ tējkarotes malta muskatrieksta, ½ tējkarotes sāls, zaļumi pārkaisīšanai.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
“Piedošanu, bet šis ir reāli smieklīgi!” Sieviete “Pepco” iegādājusies dēlam bikses, taču vien vēlāk pamanījusi, ka tām ir dīvains defekts 13
Lasīt citas ziņas

Ķirbi sagriež gabaliņos (ja miza mīksta, to atstāj), sīpolu un purava kātu – ripiņās, ķiploku sakapā. Dārzeņus 3–5 minūtes apcep uzkarsētā eļļā, tad uzlej buljonu un sutina, līdz ķirbis mīksts. Sablendē, pielej saldo krējumu, pieber garšvielas un sāli. Uzvāra. Pasniedz ar apgrauzdētiem maizes gabaliņiem un zaļumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.