Foto-Aija Geida

Ķiršu ievārījums ar kardamonu 0

Sastāvdaļas: 1 kg skābo ķiršu bez kauliņiem, 500 g ievārījuma cukura, 100 g baltā cukura, ½ tējkarotes malta kardamona.

Reklāma
Reklāma

 

 

Kā gatavot?

Drošākās un nedrošākās Latvijas pilsētas, kur atrasties “X” stundā: mākslīgā intelekta prognoze
Šausminošs atklājums Latvijā: dzīvoklī atrasta sieviete, kas mirusi pirms 4 gadiem
Kokteilis
10. jūlijā mūs apspīdēs Briežu pilnmēness – tas īpašā veidā ietekmēs visas zodiaka zīmes
Lasīt citas ziņas

Ķiršiem izņem kauliņus, nosver, pārkaisa ar ievārījuma cukuru un balto cukuru, uzvāra uz vidējas uguns un tad uz mazas uguns ļauj, lai ievārījums mierīgi vārās 15 minūtes. Noņem putas un pievieno maltu kardamonu. Pavāra vēl minūti un sapilda burciņās. Ja šim ievārījumam izmanto saldus ķiršus, papildus balto cukuru nav nepieciešams likt, savukārt, ja ķirši ir ļoti skābi, tas jāpievieno vairāk, citādi ievārījums bērniem garšos tikai ar saldējumu, bet uz pankūkām vai pie putras prasīsies kas saldāks…

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.