Foto-Aija Geida

Ķiršu ievārījums ar vaniļas pāksti 0

 Sastāvdaļas: 1 kg skābo ķiršu bez kauliņiem, 600 g ievārījuma cukura, 1 vaniļas pāksts.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kokteilis
Šīs četras zodiaka zīmes atgūstas no grūtajiem laikiem: tās drīz tiks vaļā no savas “melnās svītras”
“Latvijai tuvojas…” Alvis Hermanis izsaka mīklainu paziņojumu, radot satraukumu sabiedrībā
“Esmu atbraucis uz mājām…” Modris Konovalovs raudot publicē sirdi plosošu video 43
Lasīt citas ziņas

Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas. Ķiršiem iztīra kauliņus, pievieno cukuru, vaniļas pāksti un sēkliņas un vāra 15 minūtes. Izņem vaniļas pāksti un sapilda tīrās burkās. Iznāk stiprs un ļoti aromātisks ievārījums. Tieši vaniļas pāksts dod mazo asumiņu un patīkamo smaržu! Ja tā nav pieejama, var izmantot vaniļas ekstraktu – uz kilogramu aptuveni vienu ēdamkaroti (ekstrakta, nevis koncentrāta!). Ievārījumam nevajadzētu izmantot ķīmiski sintezēto vanilīnu, jo tas dod rūgtu piegaršu.

 

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.