Foto – www.bonappetit.lv

Ķiršu zupa ar biezpiena bumbiņām vieglam desertam 0

Sastāvdaļas

Bumbām

180 g biezpiens
4 ēd.k. cukurs
vaniļas cukurs (pēc vēlēšanās)
1 ola
6 ēd.k. milti

Reklāma
Reklāma

Zupai

7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Lasīt citas ziņas

400 g ķiršu
4 ēd.k. cukurs
2 ēd.k. kartupeļu ciete
vaniļas cukurs
0,5 l ūdens (lai nosedz ogas)

Pagatavošana
Biezpienu saspaida ar dakšiņu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olu un izsijātus miltus (miltu daudzums ir atkarīgs no biezpiena).

CITI ŠOBRĪD LASA

Visu sajauc kopā, veidojot viendabīgu masu. Masai jābūt tādā konsistencē, lai no tās var izveidot bumbiņas.

No biezpiena masas izveido bumbiņas.

Katlā uzvāra ūdeni, nelielām porcijām biezpiena bumbiņas liek vārošā ūdeni un vāra, līdz tās uzpeld.

Gatavās bumbiņas ar karoti izņem no vārošā ūdens un novieto uz šķīvja, lai atdziest.

Katliņā uzvāra ūdeni, ieber cukuru, vaniļas cukuru, pievieno ogas un vāra, kamēr ogas sāk šķīst.

Glāzē ieber kartupeļu cieti, pielej ūdeni un visu kārtīgi samaisa.

Glāzes saturu lēnām ielej katlā, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi. Vāra vēl ~ 2minūtes.

Atdzesēto masu sablendē vai izspiež caur sietu.

Katrā šķīvī ieliek pāris biezpiena bumbiņas un pārlej ar zupu.

Dekorē ar piparmētras lapiņām

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Sarežģītība: viegli
Porcijas: 2-4

         Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.