Kišs jeb sāļais pīrāgs ar ķirbi un bekonu. Aikāgaršo recepte 0
Pagatavošana laiks: 1 h
Porcija: 6 cilvēkiem
Reklāma
Reklāma
Nepieciešams
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā
80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
24
Mīklas pamatnei: Milti – 220 gki
Sviests – 125 g
Cukurs – 1 ēdamk.
Sāls – 1 tējk.
Auksts ūdens – 60 ml
Pildījumam:
- Riekstu ķirbis – 400 g
- Bekons – 4 šķēles
- Olas – 3 gab.
- Piens – 200 g
- Skābs krējums – 120 ml
- Sviests – 1 ēdamk.
- Ķiploki – 3 daivas
- Rozmarīns – 1 zariņš
- Malts muskatrieksts – šķipsniņa
- Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošana
- Miltus sajauc ar cukuru un sāli
- Pievieno mīkstu sviestu un veido mīklas drupačas
- Tad pielej aukstu ūdeni. Visu samīci viendabīgā masā. Ja nepieciešams pievieno vēl mazliet ūdens
- Iegūto mīklu atdzesē, izrullē un klāj cepamformā (ø 23 cm). Cep 180°C aptuveni 15 minūtes
- Sagatavo pildījumu. Apcep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs
- Sagriez to un kopā ar ķirbja kubiņiem, ķiploka gabaliņiem un rozmarīna lapiņām liec gatavajā kiša pamatnē
- Pagatavo olu krēmu. – Sakul olas, pievieno pienu, krējumu, piparus, sāli un muskatriekstu
- Visu samaisi un pārlej kiša pildījumam. Virsū liec sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 180°C aptuveni 40 minūtes
- Pirms pasniegšanas sagriez trijstūrveida šķēlītēs
Aikāgaršo padoms:
Izmēģini pagatavot kišu, kas pildīts ar dažādiem dārzeņiem, zivi vai vistas fileju.