Foto: Elena Zajchikova/Shutterstock

Klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm 0

Biezpienmaizes var gatavot dažādi – pievienojot mīklai mannu, mazos makaroniņus, kombinējot ar saldo un skābo krējumu, lai sulīgākas, ar rozīnēm vai to vietā pieberot kaltētas upenes, dzērvenes, ķiršus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā
“Lai krievi sēž, skatās un trīc, šie ir ievadvārdi!” Ukraina strauji iegūst “muskuļu masu” ballistikā
Lasīt citas ziņas

Smilšu mīklas pamatnei
• 300 g kviešu miltu
• 150 g sviesta
• 90 g cukura
• ēdamkarote skābā krējuma
• ¼ tējkarotes sodas

Biezpiena masai
• 800 g biezpiena
• 150 g cukura
• 150 g rozīņu
• 4 olas
• 50 g kviešu miltu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Vispirms pagatavo mīklu – miltos ieberž sviestu, pieliek pārējās sastāvdaļas un mīca, līdz izveidojas viendabīga masa. To ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī uz 20  minūtēm. Pa to laiku sagatavo biezpiena masu – gaļasmašīnā izmaļ biezpienu, olas saputo ar cukuru, pēc tam masā iecilā kviešu miltus. Pievieno rozīnes un izmaisa. Ja biezpiens ir sauss, pievieno pāris ēdamkarošu skābā krējuma, lai maizīte sulīgāka, citādi tā var izcepties drupana.

Pannā ieklāj cepampapīru. Mīklu izrullē, liek pannā, izlīdzina un sadursta ar dakšiņu. Ar karoti liek biezpiena masu un izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni vienu stundu, kamēr virsa ir zeltaini brūna.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.