Klasiskā orhada 0

Sastāvdaļas. ½ glāzes zemesmandeļu, 2 glāzes ūdens, cukurs pēc garšas, garšvielas atkarībā no gadalaika.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Sasmalcinātus svaigus riekstiņus pārlej ar siltu vārītu ūdeni un notur diennakti, tad izkāš, vienlaikus izberžot riekstiņu masu caur sietu, pēc garšas pievieno cukuru vai medu, kanēli, vaniļu, kā arī citas garšvielas pēc garšas un atkarībā no gadalaika (vasarā – kardamons, krustnagliņas, piparmētras, kurkuma; ziemā – kanēlis, kumīns, fenhelis, anīss, zvaigžņotais anīss). Ja riekstiņi ir sausi, tos izmērcē siltā vārītā ūdenī, līdz izzūd grumbas, un samaļ gaļas mašīnā. Pirms lietošanas dzērienu atdzesē. Tas ir labs antioksidants, regulē kuņģa un zarnu trakta darbību, der cilvēkiem ar celiakiju, tajā ir daudz kālija un dzelzs.

 

Konsultēja Bērzes pagasta “Lejnieku” saimniece Skaidrīte Bauze.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.