Cookie cutters and cut out shapes on gingerbread dough – star, reindeer, Christmas tree, holly leaf and bell
Cookie cutters and cut out shapes on gingerbread dough – star, reindeer, Christmas tree, holly leaf and bell
Foto: © sarahdoow – Fotolia.com

Klasiskās piparkūkas. “Ziedkalnu” recepte 0

Klasisko piparkūku recepti tematiskā avīze “Mājas Gardumi” uzzināja zemnieku saimniecībā “Ziedkalni” Ķeguma novada Rembates pagastā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Klasiskās piparkūkas 1 kg miltu, 1 kg cukura, 1 glāze ūdens, 2 olas, nepilna glāze eļļas, cepamais pulveris, 7 kardamona graudiņi, 20 samaltas krustnagliņas, nepilna ēdamkarote kanēļa, samalts koriandrs, ingvers, vanilīns un citrona miziņas.

Katlā izkausē pusi cukura, ielej ūdeni, ieber atlikušo cukuru, atkal maisa un kausē, līdz izveidojas brūns sīrups. Tad ielej eļļu, masā iejauc apmēram 700 g miltu un garšvielas. Mīklai ļauj 24 stundas ievilkties. Nākamā dienā mīklai pievieno sakultas olas un atlikušos miltus un mīca, līdz mīkla gatava.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vairāk Latvijas mājražotāju gudrību un ieteikumu – jaunajā tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.