Cookie cutters and cut out shapes on gingerbread dough – star, reindeer, Christmas tree, holly leaf and bell
Cookie cutters and cut out shapes on gingerbread dough – star, reindeer, Christmas tree, holly leaf and bell
Foto: © sarahdoow – Fotolia.com

Klasiskās piparkūkas. “Ziedkalnu” recepte 0

Klasisko piparkūku recepti tematiskā avīze “Mājas Gardumi” uzzināja zemnieku saimniecībā “Ziedkalni” Ķeguma novada Rembates pagastā.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 107
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Klasiskās piparkūkas 1 kg miltu, 1 kg cukura, 1 glāze ūdens, 2 olas, nepilna glāze eļļas, cepamais pulveris, 7 kardamona graudiņi, 20 samaltas krustnagliņas, nepilna ēdamkarote kanēļa, samalts koriandrs, ingvers, vanilīns un citrona miziņas.

Katlā izkausē pusi cukura, ielej ūdeni, ieber atlikušo cukuru, atkal maisa un kausē, līdz izveidojas brūns sīrups. Tad ielej eļļu, masā iejauc apmēram 700 g miltu un garšvielas. Mīklai ļauj 24 stundas ievilkties. Nākamā dienā mīklai pievieno sakultas olas un atlikušos miltus un mīca, līdz mīkla gatava.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vairāk Latvijas mājražotāju gudrību un ieteikumu – jaunajā tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.