Foto: Aija Geida

Klasiskās plānās pankūkas 1

Plānās pankūkas ir brīvdienu rītu ēdiens. Tām ir bērnības garša. Ar krējumu, ar ievārījumu, ar cukuru… Vēl gardākas par tām ir tikai pildītas pankūkas.

Reklāma
Reklāma
Traģēdija Brunavas pagastā: advokāts skaidro Modra Konovalova suņu nošaušanas tiesisko aspektu 1
“Kauns!” Pasažiere neizpratnē, kāpēc sabiedriskajā transportā skan radio krievu valodā; “Rīgas satiksmes” komentārs viņu vēl vairāk sadusmo
Kokteilis
Četri zīlnieki izteica vienu un to pašu biedējošo prognozi par 2025. gada beigām
Lasīt citas ziņas

Pildītas plānās pankūkas – te var ļaut vaļu fantāzijai. Tās ir gardas pildījumā ar teju jebkuriem salātiem: gan sāļo, gan saldo biezpienu, dažādiem augļu biezeņiem, sēnēm, svaigām ogām.

Foto: Aija Geida
CITI ŠOBRĪD LASA

Pirms ķeras pie pankūku pildīšanas, jāsacep vesels kalns plāno pankūku. Atkarībā no tā, vai pankūkas cep elektriskajā pankūku pannā vai parastā pannā uz plīts, no šīs receptes sanāk 15–25 pankūkas.

Sastāvdaļas
• 250 g kviešu miltu
• 500 ml piena
• 2 olas
• 1,5 tējkarotes cukura
• 1,5 ēdamkarotes augu eļļas
• šķipsniņa sāls

Pagatavošana.
Bļodā iesit olas, pievieno šķipsniņu sāls un saputo. Pielej pienu, pieber cukuru un turpina kult pāris minūšu. Atsevišķā traukā izsijā kviešu miltus un pievieno olu–piena masai. Maisa, līdz izveidojas viendabīga mīklas konsistence bez kunkuļiem. Ja tomēr palikuši kunkulīši, tos labi var izsist ar rokas blenderi (ar minimāliem apgriezieniem). Pielej eļļu un iejauc to mīklā. Masai jāsanāk saldā krējuma konsistences: vijīgai, pilošai, pilnībā viendabīgai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.