Foto – AFP/LETA

– Francijai “pārmērīga budžeta deficīta procedūra” ir sākta vēl 2009. gadā, toreizējā finanšu ministra Moskovisī laikā, pret ko viņš tagad vēršas kā komisārs. 10


– Francija, Itālija un Beļģija ir apņēmušās īstenot strukturālās reformas un nepieciešamības gadījumā veikt fiskālo korekciju. Eiropas Komisija atgriezīsies pie šo dalībvalstu novērtējuma, visticamāk, martā, jau ar precīzāku 2014. gada izpildes novērtējumu. Līdz šim Francija veikusi pasākumus budžeta deficīta samazināšanai 0,3% apmērā, bet ECOFIN rekomendācija ir par 0,8% no IKP.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

– Vēl novembrī komisārs Moskovisī pavēstīja, ka dalībvalstis nav sodāmas. Pirmdien jau dzirdēju, ka pret budžeta deficīta normas pārkāpējiem var tikt vērsts viss ietekmes arsenāls. EK prezidents Junkers bāra kolēģijā komisāru Etingeru, kas savas dzimtās Vācijas presē bija ļoti kategorisks prasībās pret Franciju. Nezinu, vai jūs arī bārs, ko sakāt “LA”, bet priekšstats rodas, ka Eiropas Komisijai nav vienotas nostājas pret Māstrihtas kritēriju pārkāpējiem.

– Es nezinu, ko katrs ir teicis pirms mēneša, bet, kad pirms nedēļas prezentējām ikgadējo izaugsmes ziņojumu, kopīgi ar Moskovisī kungu skaidri norādījām, ka pie Francijas, Beļģijas un Itālijas vērtējuma atgriezīsimies martā. Tā ir Eiropas Komisijas oficiālā nostāja, un tā ir vienota.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.