Foto: LETA /AFP

Trešā acs un hronikas zāle 2


Seno romiešu naturālists Plīnijs Vecākais uzskatīja, ka Sfinksa ārpuszemes izcelsmes apstiprinājums ir “šā briesmoņa sarkanais veidols” un kosmosā vērstā “trešā acs” starp uzacīm. Bet mistikas rakstniece Jeļena Blavatska uzskatīja, ka tieši šīs divas pazīmes piemitušas Ēģiptē ienākušajiem atlantiem un Sfinksa atveido viņu priestera Ra–Ta tēlu, un ne jau valdnieku Hafru, kurš, iespējams, vēlāk to pārveidojis sev līdzīgu. Sfinksa ne gluži bez iemesla radīta ar lauvas ķermeni: tā esot tieša norāde uz noteiktu astronomisko laikmetu – Lauvas zodiaka zīmi (10970.–8810. gg. p. m. ē.).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Lasīt citas ziņas

Keisijs 20. gadsimta pirmajā pusē apgalvoja, ka zem Sfinksas kreisās priekšējās ķepas esot pazemes tuneļi, un gluži nesen, izmantojot jaunāko elektronisko aparatūru, japāņu pētnieki patiešām tur tādus atraduši. Keisijs uzskatīja, ka visas savas civilizācijas liecības atlanti pārnesuši uz Ēģipti un noslēpuši “hronikas zālē” – nelielā piramīdā, kas izvietota uz līnijas, kura savieno Sfinksas labo ķepu un Nīlu.

Gīzas arhitektūras pieminekļa ģeodēziskais plāns apliecina, ka valdnieku Hufu un Hafra piramīdas atrodas uz vienas diagonāles, bet Menakura piramīda – ne. Tas nav gluži nejauši, jo norāda uz vienotu to uzbūves ieceri: rezultātā veidojas vienādmalu trijstūris, kura viena virsotne atrodas tieši starp Sfinksas labo ķepu un Nīlu. Un tieši šajā vietā 1980. gadā ēģiptiešu melioratori, veicot urbšanas darbus, no 15 metru dziļuma izvilka zemes virspusē lielu Asuānas granīta gabalu. Šeit būtiskākais ir tas, ka šajās vietās nav granīta iegulu! Tāpēc daudzi pētnieki ir pārliecināti, ka tieši tur, iespējams, atrodas jau minētā “hronikas zāle”.

CITI ŠOBRĪD LASA
Un vēl kāda likumsakarība: ja attālumu no “hronikas zāles” līdz Hafra piramīdas dienvidaustrumu stūrim pieņem par kādu nosacītu vienību, tad līdz Hufu piramīdas dienvidaustrumu stūrim sanāk 0,7 daļas šīs vienības, bet līdz Menakura piramīdas dienvidaustrumu stūrim 1,5 daļas. Izrādās, tādas attiecības astronomiem ir labi pazīstamas: ja attālumu no Saules līdz Zemei pieņem par vienu astronomisko vienību, tad attālums no Saules līdz Venerai arī sanāk 0,7 daļas šīs vienības, bet līdz Marsam – 1,5 daļas. Tādējādi nav izslēgts, ka Hufu piramīda norāda uz Veneru, Hafra piramīda uz Zemi, bet Menakura piramīda – uz Marsu. Savukārt Lielajai Sfinksai modri jāseko Saules ausmai un šo planētu rotēšanai, ko tā joprojām arī dara…

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.