Karotes ar latvju rakstiem un caurumiņiem pakarināšanai.
Karotes ar latvju rakstiem un caurumiņiem pakarināšanai.
Foto – Valdis Semjonovs

Koka karotes triks – tas būs noderīgs ēdiena gatavošanā, aizstājot citus “gadžetus” 0

Latvieši izsenis lietojuši koka karotes, jo tās ir dabīgas, pieejamas, ir sajūta, ka ar koka karoti maisīts ēdiens garšo labāk, taču patiesībā koka karote var palīdzēt pat vēl vairāk.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Ja ēdiens tiek cepts, ir skaidrs, ka ir būtiski to ievietot pannā tad, kad eļļa ir pietiekami labi uzkarsusi, lai produkts nepieliptu pie pannas. Koka karote var palīdzēt šo brīdi noteikt bez termometra.

Kad eļļa vai cita taukviela ir uzsilusi, iegremdējiet tajā koka karoti! Ja uz karotes sāks veidoties daudz mazu burbulīšu, tas nozīmē, ka karstums ir labs, lai eļļā ievietotu pagatavojamos produktus. Ja burbulīši neparādās, atstājiet karoti eļļā ilgāk, lai sagaidītu brīdi, kad tie parādīsies. Parasti burbulīši veidojas, kad eļļa ir sasniegusi 170 grādu temperatūru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja mājās nav koka karotes, to pašu funkciju, protams, pildīs arī citi koka priekšmeti – koka zobu bakstāmie, pannas lāpstiņa utml.

Ļoti svarīgi gan atcerēties, ka koka priekšmetam, kas tiek iegremdēts eļļā, ir jābūt pilnīgi sausam, pretējā gadījumā var sākties sprakšķēšana un karstā eļļa var nonākt uz ādas, radot apdegumus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.