Ieskats vienā no iepriekšējiem jauno maiznieku konkursiem.
Ieskats vienā no iepriekšējiem jauno maiznieku konkursiem.
Foto; :LMB

Konkursā vērtēs labākos jaunos maizniekus 0

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija (LPUF) sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību (LMB), Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu (RTRIT) un ar AS “Rīgas dzirnavnieks” atbalstu ceturtdien, 21. novembrī rīkos profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursu “Jaunais Maiznieks 2019”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Konkurss tiek rīkots, lai veicinātu audzēkņu profesionālās iemaņas un radošo domāšanu inovāciju virzienā – attīstot un izveidojot inovatīvu pārtikas produktu: veselīgu maizi mūsdienīgam patērētājam; stimulēt skolotāju profesionālo jaunradi un paplašināt sadarbību starp pārtikas rūpniecības uzņēmumiem un profesionālās izglītības iestādēm.

Konkursā piedalīsies profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 17 līdz 23 gadiem no visas Latvijas. Konkursa uzvarētājs saņems titulu “Jaunais Maiznieks 2019” un naudas balvu, kā arī uzņēmumu speciālās balvas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Konkursa dalībniekiem vajadzēs pagatavot un izcept jauktu miltu maizi ar devīzi “Veselīga maize mūsdienīgam patērētājam”, pēc savas iepriekš izstrādātas receptūras, pievēršot uzmanību veselīguma pamatprincipiem, kā arī būs jāprezentē mājas darbs “Maizes nozīme manā ikdienā un svētkos”.

Konkursa uzdevuma izpildē jāizmanto tikai dabiskas izcelsmes izejvielas, aizliegts izmantot jebkādas mākslīgās pārtikas piedevas – mākslīgās krāsvielas, aromatizētājus, garšas pastiprinātājus, stabilizatorus, konservantus u.c.

Vēlams izmantot tikai Latvijā audzētus un ražotus produktus. Darba uzdevuma izpildes laiks 240 minūtes.

Konkurss tiek organizēts projekta “Pārtikas produktu kvalitātes klasteris” ietvaros. To īsteno Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija, bet līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Konkursa organizētāja un LMB izpilddirektore Gunta Duka stāsta: “Konkursi palīdz saglabāt un attīstīt maiznieka amatu Latvijā, radīt jaunas receptes, kā arī celt jauniešu kvalifikāciju un veicināt profesijas un skolu atpazīstamību Latvijā. Rīkojot konkursus un arī publiski runājot par maizes vērtību, mums kā biedrībai, ir ļoti svarīgi raisīt jauniešos interesi par šo seno amatu, uzrunāt profesionālo skolu audzēkņus, konkursos kopā sadarbojoties ar maiznieka amata meistariem un zeļļiem. Maize ir ikdienas, veselīga un spēcinoša dzīves veida pamats”.


Attēlā: Dalībniece un vērtētāji vienā no iepriekšējiem jauno maiznieku konkursiem.

Publicitātes foto.

VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” ir viena no lielākajām profesionālās izglītības iestādēm Latvijā, kas sagatavo Latvijā un Eiropā atzītus profesionāļus tūrisma, viesmīlības un ēdināšanas jomās. Katru gadu tehnikums uzņem vairākus simtus audzēkņu, kas nākotnē vēlās kļūt par profesionāliem maizniekiem viesmīļiem, bārmeņiem, šef-pavāriem un citiem speciālistiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.