Foto – Timurs Subhankulovs

– Vai jūsu partija ir gatava saukt lietas īstajos vārdos? Atsaukšos uz premjeres Straujumas izteikumiem avīzē “Vesti segodņa”: “Man kategoriski nepatīk vārds “integrācija”, mums nevajag nevienu integrēt. Mēs visi šeit dzīvojam, un aptauja, kas nesen tika veikta pēc valdības pasūtījuma, skaidri parādīja, ka mazākumtautību pārstāvjus uztrauc tie paši jautājumi, kas latviešus.” Neviens no “Vienotības” nav iebildis. Vai jūs arī zem tā parakstāties? 13


– Es domāju, ka premjere vairāk runājusi par pašu vārdu “integrācija”. Varbūt tas tiešām ir pārāk novalkāts, zaudējis savu saturu un spēj izsaukt vien negatīvas emocijas. Iespējams, īstie vārdi ir “sabiedrības saliedētība”… Taču “Vienotības” pozīcija ir skaidra, un mums partijā nav nekādu pretrunu – šie jautājumi ir ļoti aktuāli. Piemēram, viena no prioritātēm ir informatīvās telpas nostiprināšana.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Peru valdība oficiāli klasificējusi transpersonas un nebinārās personas kā “garīgi slimas”
Lasīt citas ziņas

– Jā, pamanījām, ka “Vienotības” ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs atteicās kopā ar Lietuvas, Igaunijas, Dānijas un Lielbritānijas ministriem parakstīt aicinājumu apkarot Krievijas propagandu. Jūs sakāt, ka ģeopolitiskā situācija pēdējos mēnešos nav mainījusies, tomēr darbības liecina par pretējo.

– Iemesli, kāpēc netika parakstīts aicinājums, ir tīri diplomātiski, politiski mēs ar abām rokām atbal­stām šo aicinājumu. Ir vajadzīgi redakcionāli neatkarīgi krievvalodīgi mediji, kas būtu gatavi stāties pretī Krievijas propagandai un objektīvi atspoguļotu Latvijā un pasaulē notiekošo.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.