Konservētas skābenes ar zaļumiem. Pārbaudīta recepte 0

“Pēc lielajiem lietiem labi saaugušas skābenes. Iesakiet, lūdzu, kādu konservēšanas recepti, vēlams, kopā ar citiem zaļumiem, lai ziemā zupai nekas nav jāpievieno papildus!” 
N. Bērziņa Ikšķilē

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
Kā atbrīvoties no ļaunās acs un atjaunot spēku: rituāli katrai zodiaka zīmei
Kokteilis
“Sist viņu vajag!?” Bijušais bokseris Mairis Briedis komentē savas emocijas saistībā ar Rosļikova ievēlēšanu 63
Kokteilis
Smadzeņu operācija, dzīve pēc šķiršanās no Rozītes un akmeņu maģija: vietējās zvaigznes atklāj dzīves noslēpumus 3
Lasīt citas ziņas

Skābenes ziemai visvieglāk ir salikt maisiņos un sasaldēt, tad nav ne jāsterilizē, ne jāgriež, vien jānomazgā un jānotecina liekais ūdens. Kad tās sasalušas, pašas salūzt gabaliņos. Bet ir cilvēki, kam ziemā nepatīk šādas skābeņu zupas garša, tāpēc daudzi joprojām noņemas ar konservēšanu. Jāatzīst vien ir, ka saldētam produktam ir mazliet savādāka garša nekā karsētam.

Piedāvājam pārbaudītu skābeņu konservēšanas recepti kopā ar zaļumiem (četrām puslitra burciņām):

• 1,5 kg svaigu skābeņu,

• 300 g maurlociņu,

• 25 g diļļu,

• 25 g pētersīļu lapu,

• 50 g sāls,

• 600 g ūdens.

CITI ŠOBRĪD LASA

Skābenes nomazgā, notecina lieko ūdeni un rupji sagriež uz dēlīša. Smalki sagriež zaļumus un samaisa kopā ar skābenēm. Uzvāra ūdeni, pieliek sāli un aplej skābenes. Liek tīrās burciņās un sterilizē +85 °C aptuveni 20 minūtes (laiks rēķināts puslitra burciņām).

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.