Konservētas skābenes ar zaļumiem. Pārbaudīta recepte 0

“Pēc lielajiem lietiem labi saaugušas skābenes. Iesakiet, lūdzu, kādu konservēšanas recepti, vēlams, kopā ar citiem zaļumiem, lai ziemā zupai nekas nav jāpievieno papildus!” 
N. Bērziņa Ikšķilē

Reklāma
Reklāma

 

Pasauli nākamgad gaida vēl šausminošāki pārbaudījumi: gaišreģes Vangas prognozes 2026. gadam 1
Veselam
Atpūta nav slinkums, tā ir atjaunošanās! 13 ieradumi, kas slepus paātrina novecošanos 14
Kokteilis
Trīspadsmitajā dzimst praktiskie, bet ceturtajā – neatlaidīgie: ko par tavu personību spēj atklāt tavs dzimšanas datums
Lasīt citas ziņas

Skābenes ziemai visvieglāk ir salikt maisiņos un sasaldēt, tad nav ne jāsterilizē, ne jāgriež, vien jānomazgā un jānotecina liekais ūdens. Kad tās sasalušas, pašas salūzt gabaliņos. Bet ir cilvēki, kam ziemā nepatīk šādas skābeņu zupas garša, tāpēc daudzi joprojām noņemas ar konservēšanu. Jāatzīst vien ir, ka saldētam produktam ir mazliet savādāka garša nekā karsētam.

Piedāvājam pārbaudītu skābeņu konservēšanas recepti kopā ar zaļumiem (četrām puslitra burciņām):

• 1,5 kg svaigu skābeņu,

• 300 g maurlociņu,

• 25 g diļļu,

• 25 g pētersīļu lapu,

• 50 g sāls,

• 600 g ūdens.

CITI ŠOBRĪD LASA

Skābenes nomazgā, notecina lieko ūdeni un rupji sagriež uz dēlīša. Smalki sagriež zaļumus un samaisa kopā ar skābenēm. Uzvāra ūdeni, pieliek sāli un aplej skābenes. Liek tīrās burciņās un sterilizē +85 °C aptuveni 20 minūtes (laiks rēķināts puslitra burciņām).

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.