Foto – Matīss Markovskis

Košā biešu uzkoda 0

Pagatavošanas laiks: aptuveni 1 stunda

Sastāvdaļas – 200 g vārītu biešu, 200 g svaigu biešu, 120 g tvaicētu biešu, 20 g kaltētu biešu, 40 g marinētu biešu lapiņu, 20 g svaigu biešu lapiņu, sauja pērļu kuskusa, 120 g rikotas biezpiena, sula no vidēja lieluma svaigas bietes.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
Lasīt citas ziņas

Šai uzkodai sagatavo vairākas biešu versijas. Var izvēlēties tās, kas patīk labāk.

* Bieti plāni sašķēlē un aptuveni 20 minūtes kaltē cepeškrāsnī – iegūst kraukšķīšus, biešu čipsus.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Lai pagatavotu tā dēvētos biešu ikrus, pērļu kuskusu novāra un tam uzlej svaigas bietes sulu, samaisa un ļauj ievilkties 10 minūtes. Sulai var pievienot nedaudz sāls un etiķa. Kuskusu iepriekš noskalo, lai vārot nesaliptu.

* Biešu rikotai biezpienu sajauc ar vārītu un sablendētu bieti.

* Biešu lapiņas liek baltajā balzametiķī, kas sajaukts ar ūdeni, un ļauj brīdi iemarinēties.

* Svaigu, vārītu un tvaicētu bieti plāni sagriež.

* Svaigas bietes sulai pieber cukuru (1 : 1) un vāra, kamēr tā novārās un nedaudz sabiezē, kļūst skaisti spīdīga.

Uz šķīvja glīti kārto sagatavotās uzkodas: biešu rikotu, tvaicētās, vārītās un svaigās bietes ripiņas. Dekorē ar kaltēto bieti, marinētām lapiņām un biešu ikriem. Vārītās bietes šķēlītēm uzlej nedaudz biešu redukcijas mērces. Pasniedz uzreiz.

Šāda biešu uzkoda var būt īsta svētku galda rota, bet to var arī pasniegt kopā ar citām uzkodām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.