Foto: Omkoi/SHUTTERSTOCK

Krabju buljons ar saknēm un nūjiņām 0

Sastāvdaļas
• 2 paciņas krabju nūjiņu
• 1 l zivju vai dārzeņu buljona
• saldais krējums
• 1–2 kartupeļi
• 2 burkāni
• 1 puravs
• 1 selerijas kāts
• sīpols
• pipari
• dilles
• sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Burkānu, puravu un sīpolu sagriež šķēlītēs un katliņā sakarsētā eļļā apcep. Pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus, seleriju, sāli, piparus, pārlej buljonu (var izmantot buljona kubiciņus) un uz lēnas uguns vāra aptuveni 15 minūtes. Kad zupa gatava, pieliek gabaliņos sagrieztas krabju nūjiņas un virumu uzkarsē. Pēc tam visu sablendē, pielej saldo krējumu un vēlreiz uzkarsē. Lej šķīvjos, pārkaisa dilles. Šai zupai ir skaista krāsa un debešķīgs aromāts!

Sakņu buljona vai zivju buljona kubiciņu vietā var izmantot pastveida buljonu, kura sastāvā ir garneļu, krabju un omāru ekstrakts. Tas zupām, mērcēm vai risoto piešķir izteiktu garšu un aromātu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.