Foto – Aija Geida

Krāsnī cepts siers ar pupiņām – ātrām vakariņām 0

Sastāvdaļas
• 400 g tējas siera vai tofu
• 400 g zaļo pupiņu pākšu (svaigas vai konservētas)
• 2 ķiploka daiviņas
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes sojas mērces
• 1,5 tējkarotes svaigi malta ingvera
• 1,5 ēdamkarotes medus
• 1,5 ēdamkarotes sezama sēklu
• pustējkarote maltu melno piparu
• ¼ tējkarotes asās paprikas
• 0,5–1 tējkarote sāls

Veselam
“Iestājas slimnīcā ar metastātisku resnās zarnas vēzi, kuru kā hemoroīdus “ārstējusi” kaimiņiene!” Profesors nobažījies par sabiedrības bezatbildību
RAKSTA REDAKTORS
“Cik ilgi šo tolerēsim Vecrīgā?” Rīdzinieci sadusmo uz ielām tirgoto preču sortiments
“Amerikāņi tiktu iznīcināti trīs sekundēs.” Ukrainas komandieris atklāti par ASV plāniem, drošības garantijām un Krievijas patiesajiem mērķiem
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sieru sagriež centimetru biezās šķēlēs un pēc tam trijstūros. Pupiņu pākstis nokāš, ja izmanto konservētas, vai blanšē, ja svaigas, un pēc tam sautē 5–8 minūtes, līdz mīkstas.
Sojas mērci sajauc ar šķidru medu, sakapātām ķiploka daiviņām, sāli, maltiem melnajiem pipariem, aso papriku, maltu ingveru un olīveļļu.
Pannā izklāj cepampapīru, saliek siera trijstūrīšus un zaļās pupiņu pākstis, uzlej sojas mērci, pārkaisa garšvielas. Liek cepties līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī 12–14 minūtes, līdz siers zeltaini brūns. Pāris minūšu pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sezama sēkliņām. Pasniedz ar rīsiem vai krāsnī ceptiem kartupeļiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.