Foto – Valdis Semjonovs

Kraukšķīgās kartupeļu bumbiņas ar gurķu un krējuma mērci 0

Sastāvdaļas – vārīti kartupeļi, garšviela kumins, sarkanais sīpols, svaiga kinza, čili, saldās paprikas un Provansas garšviela, baltmaizes rīvmaize, kartupeļu ciete, rapšu eļļa, malti melnie pipari, sāls.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Krievijas “lācis” Putins asina nagus, lai sagrābtu arvien vairāk Eiropas uzņēmumu
Lasīt citas ziņas

Mērcei – skābais krējums, svaigs gurķis, dilles, ķiploks, malti melnie pipari, sāls.

Pagatavošana.
Viendabīgā masā samīcītiem vārītiem kartupeļiem pievieno sarīvētu sarkano sīpolu, kuminu, saldās paprikas pulveri, sakapātu čili un kinzas lapiņas, maltos melnos piparus un sāli. Kārtīgi samīca. Vienā bļodiņā sajauc kartupeļu cieti ar ūdeni, otrā – ieber rīvmaizi, kam pievieno Provansas garšvielu un sāli. No kartupeļu masas ar rokām, kas viegli ieziestas ar eļļu, veido nelielas bumbiņas. Katru vispirms apmērcē kartupeļu cietes ūdenī, pēc tam apviļā rīvmaizē. Cep sakarsētā eļļā, līdz bumbiņas kļūst brūnas un kraukšķīgas. Eļļa nedrīkst būt pārkarsusi, tad bumbiņas var sākt plīst. Ja nepatīk asums, neliek klāt čili. Mērci gatavo, skābajam krējumam pievienojot sarīvētu svaigu gurķi, sakapātas dilles, saspiestu ķiploku, maltus melnos piparus un sāli. Bumbiņas bauda kopā ar mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.