Foto: Fotolia

Kraukšķīgās medus piparkūkas 0

Sastāvdaļas
500 g kviešu miltu
300 g medus
100 g tumši brūnā cukura
100 g skābā krējuma
100 g sviesta
40 – 50 g piparkūku garšvielu
30 g cepamā pulvera
1 ola
šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
1) Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, cukuru un sāli. Nepārtraukti maisot, karsē masu, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas.
2) Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.
3) Mīklu izrullē 0,3 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas, tās izkārto uz cepamās plātnes. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī astoņas minūtes.

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties”

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai Ziemassvētku smarža ienāk Jūsu mājās!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.