Foto: Fotolia

Kraukšķīgās medus piparkūkas 0

Sastāvdaļas
500 g kviešu miltu
300 g medus
100 g tumši brūnā cukura
100 g skābā krējuma
100 g sviesta
40 – 50 g piparkūku garšvielu
30 g cepamā pulvera
1 ola
šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Kas notiek Lietuvā? Aculiecinieks iemūžinājis uz dzelzceļa sliedēm reti redzamu ainu
Medijs par diktatora plāniem: Putinam citas izvēles nav, un tā ir realitāte, kas mums jāpieņem 81
Kokteilis
Astrologi un numerologi atklāj: Tiem, kas dzimuši šajos trīs mēnešos, piemīt neparasta dāvana
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
1) Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, cukuru un sāli. Nepārtraukti maisot, karsē masu, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas.
2) Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.
3) Mīklu izrullē 0,3 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas, tās izkārto uz cepamās plātnes. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī astoņas minūtes.

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties”

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai Ziemassvētku smarža ienāk Jūsu mājās!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.