Foto – Dainis Bušmanis

Kraupaini gurķi. Kas veicina slimību? 0

Ko darīt, ja gurķi siltumnīcā slimo ar kraupi? DAIGA RĒZEKNES NOVADĀ

Kokteilis
Šos ēdienus nevajadzētu likt uz Vecgada svinību galda – Ugunīgais Zirgs būs nikns
“Viņš labi apzinās…” NATO atbild Putinam uz viņa paziņojumu par gatavību tieši tagad karot ar Eiropu
Pēc sarunām ar Krieviju ASV atklāj kārtis: lūk, kas šobrīd ir galvenais strīdu objekts, kas kavē kara izbeigšanu
Lasīt citas ziņas

Gurķu kraupis bojā galvenokārt vecās šķirnes, radot ievērojamus ražas zudumus. Slimības attīstību veicina paaugstināts gaisa mitrums un krasas temperatūras svārstības. Uz lapām parādās dažāda izmēra bāli zaļi, ūdeņaini plankumi, kas ar laiku kļūst pelēki. Uz augļiem vērojami tumši brūni, iegrimuši, cieti plankumi, miza plaisā.

Lai apkarotu kraupi, jāpāriet uz izturīgām šķirnēm, aprakstos tās apzīmē ar simboliem C vai S. Pašauglīgo konservējamo hibrīdo šķirņu ir daudz, un gandrīz visām piemīt izturība pret kraupi, tostarp gurķu mozaīkas vīrusu un īsto miltrasu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ar kraupi slimie augi jāiznīcina, jo tajos saglabājas slimības ierosinātāji. Diemžēl nav 3. klases ķīmisko augu aizsardzības līdzekļu, ko atļauts izmantot gurķu kraupja ierobežošanai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.