Viktors Deņisenko politiskais apskatnieks, Viļņas Universitātes lektors
Viktors Deņisenko politiskais apskatnieks, Viļņas Universitātes lektors
Foto – Karīna Miezāja

Kremļa kļūda 39

Krievijas propagandas aktivizēšanās Baltijas informatīvajā frontē liecina par to, ka Kremlis ļoti sāpīgi uztver savu stratēģisko kļūdu. Maskava ir pieradusi domāt par Rietumiem kā par vāju ģeopolitisko telpu, kas ir sašķelta un grimst savā individuālismā. Tāpēc Maskavai bija pārsteigums, ka pēc Krimas sagrābšanas un kara izraisīšanas Ukrainas austrumos sekoja NATO mobilizācija. Brisele skaidri pateica, ka draudus Baltijas valstu drošībai uztver kā reālus. NATO nodemonstrēja, ka tai nav otršķirīgu biedru un visa NATO teritorija ir kopējā drošības zona, kas tiek aizsargāta. Šodien Kremlis vaid par “NATO pie mūsu vārtiem”, taču ironiski, ka alianses klātbūtni pie tās austrumu robežām ir stiprinājušas tieši pašas Krievijas darbības. Taču NATO ir aizsardzības organizācija, tāpēc Krievijas histērija ir teatrāla.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas

Kremlis ir atklājis diezgan plašu informatīvo fronti pret NATO. Tās Baltijas sektoram, kā izskatās, Maskava piešķir īpašu nozīmi, tāpēc te Baltijas valstis nevarēs atslābt.

Viktors Deņisenko politiskais apskatnieks, Viļņas Universitātes lektors

Raksts publicēts portālā “Newsader.com”

(Tulkojis Māris Antonevičs)

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.