Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Foto – AFP/LETA

Mērķis – izbeigt Krimas okupāciju 1

Kā norāda akcijas rīkotāji, tās galvenais mērķis ir izbeigt Krimas okupāciju un pievērst uzmanību situācijai, kādā atrodas Krimas tatāri, kurus okupētās teritorijas vara pakļāvusi nežēlīgai diskriminācijai un vardarbībai, tostarp cilvēku nolaupīšanai un slepkavībām. Kā norāda tatāru līderi, kopš Krimas aneksijas vismaz 22 cilvēki pazuduši bez vēsts. “Anektētās Krimas blokāde ir pirmais solis tās deokupācijai. Tas ir ceļš, lai atgrieztu Krimu Ukrainas sastāvā. Ar šo akciju vēlamies arī aktualizēt Krievijas veiktos cilvēktiesību pārkāpumus šajā teritorijā,” blokādes mērķus skaidro Čubarovs. Tāpat akcijas dalībnieki pieprasa, lai Ukrainas varas iestādes pēc iespējas ātrāk izstrādātu likumu par brīvās ekonomiskās zonas atcelšanu anektētajā pussalā, lai liegtu pārtikas produktu un citu preču brīvu ievešanu Krievijas okupētajā teritorijā. Savukārt Krievijas pusei Krimas tatāru aktīvisti pieprasa visu Ukrainas polit­ieslodzīto atbrīvošanu, izmeklēšanu par tatāru slepkavībām okupācijas laikā, visu demokrātisko brīvību atjaunošanu pussalā, aneksijas laikā izlaupītā īpašuma atdošanu Ukrainas uzņēmējiem, kā arī okupācijas karaspēka izvešanu.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Lasīt citas ziņas

Ukrainas varasiestādes nav iesaistījušās Krimas blokādē, tik vien, cik nodrošina kārtību pierobežā, lai novērstu iespējamās provokācijas. Ukrainas prezidents Petro Porošenko ir izteicis atbalstu Krimas blokādei un norādījis, ka akcijas mērķis ir pēc iespējas ātrāk panākt Ukrainas suverenitātes atjaunošanu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.