Foto: Ilze Pētersone

Kūka “Pavlova” ar ogu cepurīti 0

Gatavo kūkas kārtas

16 paipalu olu baltumus saputo, lēnām pievienojot 200 g cukura, beigās iecilā 2 tējk. citrona sulas un nepilnas 2 tējk. kartupeļu cietes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Uz cepamā papīra uzvelk divus apļus, katru 20 cm diametrā, un uz tiem uzklāj saputoto olas baltumu apmēram 5 cm biezā kārtā. Liek cepties līdz 170 °C grādiem sakarsētā krāsnī, temperatūru tūlīt samazinot līdz 120 °C. Cep 1 st. 20 min. Kūku lēnām atdzesē turpat cepeškrāsnī.

Gatavo krēmu

16 paipalu olu dzeltenumus ar 125 g cukura un 2 ēdamk. kukurūzas cietes sakuļ gaisīgā masā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vaniļas pākstij izņem sēkliņas, kopā ar 375 ml piena katlā maisot uzkarsē, uzmanīgi pielej olu masai un viegli sakuļ. Masu pārlej atpakaļ katlā un uz vidēji karstas uguns silda apmēram 2 līdz 3 min, līdz tā krietni sabiezē. Izkāš caur sietu un pievieno 2 ēdamk. mīksta sviesta.

Krēmu atdzesē, pilda starp bezē kārtām un klāj uz kūkas. Vārītā krēma vietā var izmantot saputotu saldo krējumu ar cukuru. Rotā ar ogām vai augļiem.

Recepti piedāvā Kokneses paipalu fermas “Rīta putni” saimnieki Baiba Sudmale un Bruno Cīrulis

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.