Jānis Kukainis: “Man ir pieņemamāka republikāņu filozofija – katrs cilvēks pats ir atbildīgs par sevi, un viņam pašam par sevi jāgādā, nevis jāgaida, ka valsts dod.”
Jānis Kukainis: “Man ir pieņemamāka republikāņu filozofija – katrs cilvēks pats ir atbildīgs par sevi, un viņam pašam par sevi jāgādā, nevis jāgaida, ka valsts dod.”
Foto – Timurs Subhankulovs

Amerika un Eiropa nebija gatava bēgļu situācijai, vajadzēja agrāk domāt par bēgļu nometnēm Turcijā, kur cilvēki būtu paēdināti, normālos apstākļos, un tad varēja sākt filtrēt, kuri varētu tikt pieņemti Eiropas valstīs. Bet tagad visas durvis vaļā un viņi tik nāk. 3


– Vēl nesen ASV 2012. gada prezidenta vēlēšanu republikāņu kandidāts Mits Romnijs mudinājis republikāņus priekšvēlēšanās balsot par konservatīvo senatoru Tedu Krusu, lai apturētu “trampismu”. Vai “trampisms” ir asā retorika, kas pārkāpj pieņemtās politkorektuma robežas? Tramps izteicies, ka nevajadzētu ielaist Amerikā ne musulmaņus, ne meksikāņus…

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

– Obamas laikam ir bijis raksturīgs liels politkorektums. Teds Kruss ir bijis labs politiķis, un, ja viņš paliktu vienīgais republikāņu kandidāts, es noteikti atbalstītu viņu, jo uzskatu, ka viņš noteikti būtu labāks prezidents nekā Hilarija Klintone. Un arī Kesiču es atbalstītu. Pašlaik es atbalstu Trampu, kuram pagaidām ir visvairāk balsu. Bet tradicionālie republikāņi Trampu vēlas bremzēt, un Romnijs izpilda savus uzdevumus.

– Daži ASV latvieši domā, ka maijā varbūt uzradīsies vēl trešais kandidāts.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Iespējams, ka rodas kāds kompromisa kandidāts, bet es gan trešo kandidātu nevēlētos.

Tramps 17 kandidātu vidū ir izcēlies ar runāšanu, bet kā uzņēmējs viņš labi apzinās, ka ir taču arī realitāte. Var būt, ka varētu uzcelt žogu starp Ameriku un Meksiku. Bet tagad ir absurda situācija, ka cilvēki tik ierodas Amerikā, lai paliktu. Piemēram, grūtniece astotajā mēnesī ierodas ASV, dzemdē bērnu, kurš automātiski ir ASV pilsonis, un tad noder kā enkurs, lai visai ģimenei būtu iegansts iebraukt Amerikā.

Es pats esmu imigrants un domāju, ka Amerikai imigranti noteikti ir vajadzīgi, bet jābūt kaut kādai kārtībai.

Es Trampam pilnīgi piekrītu arī par (valstu pienākumiem pret) NATO. Eiropas valstīs ir pārtikuši cilvēki, sociālo garantiju gādāšanā jau daudzviet ir aiziets galējībās. Un Eiropai būtu vairāk jāmaksā pašai par savu aizsardzību, nevis jāturpina dzīvot Amerikas drošības paspārnē. Cik Eiropas valstis ir aizsniegušas tos divus procentus no budžeta aizsardzībai, ko Latvija sola izaudzēt līdz 2018. gadam? Vācijai un visām pārējām NATO valstīm būtu jāveltī divi procenti aizsardzībai.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.